FŐOLDAL TANTRA TAO ZEN
 "Én ezt az egyetlen tanítást adom neked: soha ne tégy a természeted ellen! Még ha a világ összes buddhája csóválja is a fejét, rájuk se hederíts! Semmi közük hozzád! Ők is csak azt tették, amit helyesnek éreztek, neked is azt kell tenned, amit te magad helyesnek érzel"         Programjaink:

               *  Meditációk
               *  Beszélgetések
               *  Kirándulások„Amikor elkezded figyelni az elmédet, valami döbbenetes dolog történik: rájössz,  hogy te nem vagy azonos az elméddel. Ez az apró felismerés: "Én nem az elme vagyok" a kezdete az elmenélküliség állapotának. Ezzel a felismeréssel túlléptél a morajló, zsibongó, vibráló nyüzsgésen, a hangzavaron, az elmédben uralkodó totális káoszon, és átléptél a szív tökéletes csendjébe.
Ez az otthonod, az örökkévaló lényed. Itt találhatod a halhatatlanságod, az igazi létezésed.”
  
     
 


TAOA bölcs mester azt mondta:

"A mindenható Tao testetlen,
mégis egek s földek teremtője és táplálója.
A mindenható Tao vágy nélküli,
mégis hatalmából kering a Nap s a Hold.
A mindenható Tao kifejezhetetlen,
mégis minden dolgok örök fenntartója.
Nem tudom, mi a neve, de hívjuk így: Tao.."

Ez a lét egyetemes törvénye.

A Tao nem más, mint Isten egy másik neve.  Ebben a tekintetben a Tao igazán gyönyörű. A Taót nem bálványozhatod, mert képzeletedben nem személyesül meg.
A Tao egyszerűen egy alapelv, nem pedig egy személy. Nem bálványozhatsz egy elvet – a Taóhoz nem tudsz imádkozni.

A Tao nem jelent mást, mint a mindenek fölött álló elvet, amely egységgé rendezi a mindenséget. A lét nem egy káosz, ezt biztosan állíthatjuk; a lét egy kozmosz. Mérhetetlen rend uralkodik benne, egy önmagából fakadó rend, s ennek a rendnek a neve a Tao.
A Tao egyszerűen a mindenség harmóniáját jelenti.

A hagyomány szerint a taoizmus atyja Lao-ce (i.e.480 körül). Őt tekintik a Tao Te King (aforizma gyűjtemény) szerzőjének. A Tao princípiuma a spontaneitás. A "nem-cselekvéssel" (vu-vei) teremti a világot.
Csak akkor juthatsz el a Taóhoz, ha képes vagy követni ezt az egyszerű és kifinomult elvet....

"A dolgok teremtődnek körülöttünk, nem tudni honnan. Belépnek valamely kapun, amelyet nem látott senki. Az ember együtt és külön-külön, a tudásból csak az ismert részt becsüli. Nem tudja hogyan szerezhet ismeretet az Ismeretlen révén. Nem fonák dolog ez?"
                                                                                 /Csuang-ce/

„A létezés készen áll arra, hogy megadja neked a Paradicsomot itt és most, de te egyre halogatod - a halál utánra.”
     FŐOLDAL  -   OSHO  -    TANTRA    -    TAO   -    ZEN  
debt consolidation credit report bankrupcy free credit reports interest rates debt consolidation loan loans interest rates mortage rates mortage calculator loan calculator free credit report