FŐOLDAL TANTRA TAO ZEN
 "Én ezt az egyetlen tanítást adom neked: soha ne tégy a természeted ellen! Még ha a világ összes buddhája csóválja is a fejét, rájuk se hederíts! Semmi közük hozzád! Ők is csak azt tették, amit helyesnek éreztek, neked is azt kell tenned, amit te magad helyesnek érzel"         Programjaink:

               *  Meditációk
               *  Beszélgetések
               *  Kirándulások„Amikor elkezded figyelni az elmédet, valami döbbenetes dolog történik: rájössz,  hogy te nem vagy azonos az elméddel. Ez az apró felismerés: "Én nem az elme vagyok" a kezdete az elmenélküliség állapotának. Ezzel a felismeréssel túlléptél a morajló, zsibongó, vibráló nyüzsgésen, a hangzavaron, az elmédben uralkodó totális káoszon, és átléptél a szív tökéletes csendjébe.
Ez az otthonod, az örökkévaló lényed. Itt találhatod a halhatatlanságod, az igazi létezésed.”  
     
 


TANTRA


 

A szerelem a legegyszerűbb, legtermészetesebb átmenet a tudat felé. A szerelem egy egyenes, széles út az ego temetéséhez. Egy egoista képtelen szeretni. Beszélhet, énekelhet, szavalhat verseket róla, de fogalma sincs, hogy mi az. Képtelen felfogni. Shiva azt mondja: szeress! Amikor ölelsz, légy az Ölelés, amikor csókolsz, válj a csókká. Felejtsd el a személyedet, hogy azt tudd mondani: nem tudom, ki vagyok, meghaltam benne csak a szerelem létezik...' Nem a te szíved dobog, hanem a szerelem szíve; nem a te véred kering ereidben, hanem a szerelem vére; nem a te szemed lát, hanem a szerelem; és nem a te kezed simogat, hanem a szerelem keze. Válj a szerelemmé — lépj át az örökkévalóságba. szerelem megváltoztatja egész lényedet, annak minden dimenzióját. Nem az időben élsz, beléptél a Mostba. A szerelemből mély meditáció válik, a lehető legmélyebb. A szerelmes ember néha tudatosabb, mint a szent. Olyan központok nyílnak meg, ahova kevés jógi jut el. De ezek csak pillanatok maradnak, ha nem változnak át meditációvá. A tantra ezt a változást jelenti. Kilépsz innen, és belépsz az örökkévaló Mostba. Ez a meditáció. Érted már, miért beszél a tantra a szerelemről, a szexualitásról? A szerelem, a szerelmi aktus a tantra módszere. A szerelem természetes ajtó, amin átlephetsz ebből a világból - horizontális világból — az örökkévaló jelenbe.

A Tantra tanítása Shívától ered, a jógik királyától, és feleségétől Párvátitól (ez az Isteni Anya egyik megnevezése)
Az eredeti leírást a Maha-Nirvana-Tantra című szentirat tartalmazza.
Ez három részre osztja a testet:
a nehéz fizikai test,
a finom energia test,
és a kozmikus spirituális test.

A Tantra gyakorlása megszabadít ezekhez a testekhez való ragaszkodástól, felszabadít, hogy egyesülhessünk a tiszta Tudattal.
Ez történik amikor a Yantrák (Szent Szimbólumok) és a Mantrák ( az Isteni rezgés speciális szótagjai ) tisztító energiáival dolgozunk.

A tantra szerint az Univerzum vágyból születik. A tantra követői nem korlátozzák vágyukat, hanem eszközként alkalmazzák.

Egyes tantrikus források szerint a valós és a transzcendens világot Shakti és Shiva végtelen közösülése hozza létre.
Az istennőt átjárja a láthatatlan Shiva, így szétválaszthatatlanok, ami miatt a hindu művészetben gyakran ábrázolják őket hermafroditaként.

A tantra szanszkrit szó, szövés, kiterjesztés, vezérfonal jelentésű, értelme szerint hagyományként fordíthatjuk magyarra.

A hinduizmuson és a buddhizmuson belül számos különböző irányzat és iskola jött létre a tantra neve alatt.
Mindegyikben közös azonban a szexuális egyesülés teremtő erejében való hit.


  VIGYANA BHAIRAVA TANTRA 112 MEDITÁCIÓJA

  2 . FIGYELD MEG AZT A PONTOT MIKOR A LÉGZÉSED MEGFORDUL

  Amint a belégzés átfordul kilégzésbe és újra vissza belégzésbe....a fordulások segítségével tudatosítsd!
„Minden szerelmes úgy érzi, hogy valami hiányzik, mert a szerelem befejezetlen. Egy folyamat, nem egy dolog. Minden szerelmes elkerülhetetlenül hiányérzettel küzd. Ne értsd félre! Ez egyszerűen azt mutatja, hogy a szerelem alapjában véve dinamikus. A szerelem olyan, mint a folyó, állandó mozgásban van. Magában a mozgásban rejlik a folyó élete. Ha egyszer megáll, mozdulatlan dolog lesz belőle; akkor már nem folyó többé. Ha egyszer megértetted, hogyan lehetsz igaz, olyan csodálatos élményben lesz részed, hogy soha többé nem akarsz majd hazudni. Csak azért döntünk szüntelenül a színlelés mellett, mert még nem leltük meg a valóságot.”

     FŐOLDAL  -   OSHO  -    TANTRA    -    TAO   -    ZEN  
debt consolidation credit report bankrupcy free credit reports interest rates debt consolidation loan loans interest rates mortage rates mortage calculator loan calculator free credit report